JAARVERSLAG 2015 BLOKKER HOLDING

OKTOBER
Nextail introduceert dynamic pricing.

NOVEMBER
In juni 2016 verhuist de voltallige nieuwe speelgoed-organisatie naar Amsterdam Zuidoost, waar naast het kantoor van Blokker Holding een nieuw kantoor wordt ingericht. 

NOVEMBER 
Vanaf de zomer 2015 een nieuw distributiecentrum voor de webshop blokker.nl

NOVEMBER 
Het e-DC in Gouda is zeven dagen per week, 16 uur per dag in gebruik. Hierdoor worden tot wel 11.000 orders per dag verwerkt voor klanten van de webshops van Blokker in Nederland en België. Dat zijn 700 orders per uur.

Oktober, November

OKTOBER

Rob Heesen is de nieuwe algemeen directeur van Blokker per 1 oktober. Met zijn benoeming versterkt Blokker Holding de leiding en de commerciële slagkracht van Blokker. Het vernieuwde directieteam onder leiding van Rob Heesen gaat verdere invulling geven aan de vernieuwing, snellere omzetgroei en een volledig omnichannel-aanbod bij Nederlands grootste huishoudwinkelketen.  

Nextail introduceert dynamic pricing. Dat houdt in dat prijzen real time kunnen worden aangepast op basis van bijvoorbeeld de prijzen bij de concurrent. Er wordt op beperkte schaal begonnen met artikelen die alleen in de webshop verkrijgbaar zijn, het zogenaamde web only assortiment. 

NOVEMBER

De hoofdkantoren van Bart Smit en Intertoys zijn deze maand officieel geïntegreerd. De nieuwe hoofdkantoororganisatie van Bart Smit en Intertoys staat per 1 november onder leiding van één directie. De nieuwe organisatie zal klantgerichter, innovatiever en flexibeler opereren en daarmee haar promi­nente marktpositie (in de Benelux en Duitsland) versterken. 

Vanaf de zomer 2015 is hard gewerkt aan een nieuw distributiecentrum voor de webshop blokker.nl in Gouda. Dit nieuwe e-DC biedt ruimte voor groei van het assortiment naar 12.000 en op termijn 45.000 artikelen. Hiermee krijgt de online ambitie van Blokker alle ruimte en is een belangrijke stap gezet om de omnichannel-belofte waar te maken.